Gember bodyscrub

Heb je al eens een zelfgemaakte bodyscrub van gember gemaakt? Een zelfgemaakte gember bodyscrub is heerlijk om zelf te gebruiken. Je huid is na gebruik van deze scrub weer als nieuw!

Gember heeft eigenlijk niets wat niet prettig is. Gember dringt gemakkelijk door je huid heen. Hierdoor profiteer je al snel van de positieve eigenschappen van gember. Gember is gezond en heeft een gunstige werking op je huid. Gember is een ideaal ingrediënt voor een lekkere bodyscrub. Gember ruikt heerlijk fris en heeft een verwarmend effect op heel je lichaam. Wil je zelf een bodyscrub maken? Het is helemaal niet moeilijk! Probeer het maar eens door onderstaand recept te volgen.

De benodigdheden

Welke spullen je nodig hebt om de gember bodysrub te maken is een glazen pot en een fijne rasp. De glazen pot mag een jampot of weckpot zijn. Voor de rasp kan je het beste de kleinste rasp gebruiken die je in huis kunt vinden. Hoe fijner de rasp, hoe beter.

De ingrediënten

Eigenlijk heb je niet veel ingrediënten nodig om de gember bodyscrub te maken. Onderstaande ingrediënten zijn goed voor ongeveer 1 jampot.

200 tot 300 gram gember

300 gram zeezout (grove korrels)

Ongeveer ½ tot 1 kopje olijfolie

De bereiding

Rasp de gember zo fijn mogelijk. Voeg dan het zeezout en de olijfolie toe. Roer alles goed door elkaar en giet de bodyscrub in je glazen pot.

Potje zelfgemaakte gember bodyscrub

Het gebruik van de bodyscrub

Gebruik de bodyscrub niet vaker dan 1 keer per week. Bij een heel gevoelige huid kun je beter 1 keer in de 2 weken je lichaam scrubben. Met deze zelfgemaakte bodyscrub kan je heel je lichaam scrubben. Gebruik de scrub liever niet in je gezicht. De zoutkorrels zijn te grof om je gezicht mee te scrubben.

Bewaren en houdbaarheid

In de zelfgemaakte scrub zitten geen conserveermiddelen. Dit betekent dat het product redelijk snel oud kan worden. De scrub blijft tot 1 maand goed. Om de scrub zo lang mogelijk goed te houden, kan hij het beste in de koelkast bewaard worden.

Leuke cadeautip

Wil je een origineel cadeau geven aan je moeder of een vriendin? Wat is dan leuker dan deze lekker ruikende zelfgemaakte bodyscrub? Doe de scrub in een leuke weckpot, leuk inpakpapiertje er omheen en je hebt een lekker, origineel en leuk cadeau.