Huidverzorging

Wist je dat je veel meer met gember kunt doen alleen maar verwerken in het eten?! Nee? Klinkt misschien gek, maar gember wordt in vele cosmetica gebruikt en dit is niet voor niets! Gember zorgt namelijk voor een mooie huid

Het regelmatig eten van gember levert vele gezondheidsvoordelen voor je lichaam op. Natuurlijk hoort je huid daar ook bij, want je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Als gember via je eten je lichaam in komt, moet het wel een lange weg afleggen om tot in je huid te komen. Dit is geen enkel probleem, maar het kan ook sneller! Je kunt gember namelijk ook direct op je huid aanbrengen! Lees verder om alles te weten komen over gember als een beautyproduct.
Veelzijdig gember

Gember is goed voor je huid

Gember kan heel wat voor je huid betekenen. Het is niet voor niets dat je gember regelmatig terugvindt in beautyproducten zoals lotions of gezichtcrèmes. Als je gember binnenkrijgt via een gerecht of gemberthee, dan wordt de huid van binnenuit gevoed. Smeer je een lotion met gember op je huid, dan wordt de huid van buitenaf gevoed. Gember kan je huid goed voeden. Hier een aantal goede invloeden van gember op je huid:

Gember houdt je huid elastisch

Gember bevat een hoop antioxidanten die je huid helpen mooi en elastisch te houden. Gember bevordert de doorbloeding van je huid. En een goede doorbloeding heb je nou net nodig voor een mooie, elastische en gezonde huid!

Gember houdt je huid jong

Doordat gember voor een goede doorbloeding zorgt, zorgt het er ook voor dat je huid mooi blijft. Een mooie, gezonde huid ziet er jong uit.

Gember tegen acne

Gember heeft een ontsmettende en ontstekingremmende werking. Het is deze eigenschap die ervoor zorgt dat je acne verminderd.

Van gember krijg je het warm

Gember heeft een eigenschap die de doorbloeding bevordert. Hierdoor krijg je het lekker warm. De stof die hiervoor verantwoordelijk is, is capsaïcine. Deze stof zit ook in pepertjes en paprika.

Welke beautyproducten kan je zelf maken?

Vind je het leuk om zelf beautyproducten te maken? Er zijn verschillende producten die je zelf kunt maken. Voor je voeten kan je een gember-mosterd voetenbad maken. Dit helpt je voeten te ontspannen en te verfrissen. Voor de rest van je lichaam kan je een verfrissende bodyscrub of een gember massageolie maken. Zelfs gember badzout behoort tot de mogelijkheden!

Pas op voor een eventuele allergische reactie!

Heb je nog nooit eerder iets met gember op je huid gesmeerd? Probeer het gemberproduct eerst uit op de binnenkanten van je onderarmen. Voel je alleen een prettig gevoel? En heb je een paar uur later geen bijwerkingen? Dan kan je het product veilig voor de rest van je lichaam gebruiken.