Tofu met noedels gepocheerd in gember

Tofu met noedels gepocheerd in gember is mager, lekker en gezond! Dankzij de gember krijgt dit gerecht een heerlijk frisse smaak. Deze maaltijd vind ik vooral in het voorjaar en in de zomer heel geschikt, omdat hij niet zwaar op de maag valt. De verschillende ingrediënten van dit gerecht lijk je allemaal apart van elkaar te proeven! Heerlijk! Wat ook echt een voordeel aan dit gerecht is, is dat het makkelijk te maken is en echt heel veel tijd hoef je er ook niet voor vrij te maken. Veel keukengerei heb je ook niet nodig, dus je hoeft naderhand ook niet veel af te wassen! Scheelt een hoop tijd.

Ingrediënten (voor 2 personen)

• 500 ml kippen- of groentebouillon
• 2 eetlepels in reepjes gesneden gemberwortel
• 1 stengel citroengras, in de lengte gehalveerd
• 60 ml sojasaus
• 300 g tofu in dikke plakken gesneden
• 400 g noedels
• 200 g sugar snaps (paksoi kan ook)

Bereiding

Breng de bouillon samen met de gember, citroengras, en sojasaus aan de kook. Halveer ondertussen de suger snaps. Wanneer je paksoi gebruikt, hoeven alleen de witte gedeelte van de bladeren afgesneden te worden. De blaadjes krimpen flink als ze warm worden, dus kleinsnijden hoeft niet!
Als alles kookt, kan het vuur weer lager gezet worden. De tofu plakken kunnen in de pan. Na de 3 minuten kunnen de plakken omgedraaid worden. Na nog eens 3 minuten kunnen de tofu plakken weer uit de pan gehaald worden. Leg de plakken apart en houd ze warm door ze met een aluminiumfolie te bedekken. Kook nu de noedels, samen met de groente, gaar. Als alles gaar is, kunnen de noedels met de groente over 2 diepe borden verdeeld worden. Leg dan de plakken tofu op de noedels. Giet als laatste een beetje van de bouillon met sojasaus over de noedels en het gerecht is klaar!