Gember-kaneel badzout

Een verfrissend bad neem je met gember-kaneel badzout! Voor dit badzout hoef je niet te zoeken in de winkel, want je kunt hem zelf maken!

Gember is gezond, maar kaneel ook! Zowel gember als kaneel stimuleert de doorbloeding van heel je lichaam. Dit werkt lekker ontspannend en spierpijntjes zullen verminderen. Maar wat eigenlijk het lekkerst is, zijn toch wel de geuren. De frisse geur van gember mengt zich met de huiselijke geur van kaneel. Wat is er nog ontspannender dan dat! Laat je meevoeren met je eigen gedachten en ontspan met je eigen gemaakte badzout. Hoe maak je dit badzout? Lees verder en volg de simpele instructies om gember-kaneel badzout te maken.

De benodigdheden

Om badzout te maken heb je maar weinig spullen nodig. Het enige wat je nodig hebt is een kommetje, eetlepel en een rasp.

De ingrediënten

Schoteltje met gember, kaneel en zoutDe onderstaande ingrediënten zijn voor 1 bad en direct gebruik.

  • 3 eetlepels vers geraspte gember
  • ½ eetlepel kaneelpoeder
  • ¼ kopje zeezout (grove korrels)

Eventueel 5 druppels etherische sinaasappelolie

De bereiding

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kommetje. Voeg het badzout direct toe aan je warme bad. Meng het badzout met je handen door heel het bad. Stap daarna in bad en blijf ongeveer 15 minuten ontspannen.

De sinaasappelolie

De sinaasappelolie hoeft er niet per se bij. Deze olie zorgt wel voor nog meer ontspanning en een sensatie aan geuren!

Bewaartip

Natuurlijk kan je het badzout met de verse gember en de sinaasappelolie niet bewaren. Dit is alleen voor direct gebruik. Wil je toch gember-kaneel badzout maken die je wel kunt bewaren? Gebruik dan gemberpoeder in plaats van verse gember. Doe het badzout dan in een jampot en zorg ervoor dat er geen vocht bij kan. Voeg de sinaasappelolie pas aan het bad toe wanneer je het bad neemt. Maak niet te veel badzout in 1 keer, want de werking van de kaneelpoeder en gemberpoeder kunnen verloren gaan als ze te lang bewaard blijven.