Deze gemberpannenkoek is een heerlijk en speciaal dessert.
Ingrediënten
• 40 gram walnoten
• 60 gram bloem
• 1 ¼ deciliter halfvolle melk
• 15 gram gesmolten boter
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 theelepels kristalsuiker
• 1 theelepel vanille-extract
• ¼ theelepel zout
• 1 groot ei
• 1 eiwit
• 60 gram fijngesneden gekonfijte gember
• 4 eetlepels verse limoensap
• 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
• 3 bananen in plakjes gesneden
Bereiding
Geroosterde walnoten
Rooster de walnoten in +/- 5 minuten knapperig in een voorverwarmde oven van 175˚C. Haal ze na 5 minuten (iets langer mag ook) uit de oven en hak ze in stukjes.
Gemberpannenkoek
Verwarm de oven voor op 210˚C. Vet ondertussen een ronde ovenschaal in met olie en plaats deze vervolgens in de oven.
Maak een beslag van de bloem, melk, olie, boter, kristalsuiker, vanille-extract, zout, ei en eiwit. Schep het beslag in de ovenschaal en bak het beslag in 12 tot 15 minuten goudbruin
Beleg
Verwarm in een koekenpan het limoensap en de basterdsuiker al roerend tot de basterdsuiker is opgelost. Voeg daarna de plakjes banaan erbij en schep dit nog 3 minuten om. Voeg op het laatst moment de walnoten toe.
Als alles klaar is, haal je de pannenkoek uit de oven en snij je deze in 4 parten. Verdeel de parten over de borden en schep op elke pannenkoek het bananen- walnotenmengsel.