Kip Gember en Mango

Dit recept Kip Gember en Mango, is een heerlijke combinatie van smaken. De gember zorgt voor de frisse smaak en de mango voor de heerlijke zoete. Voor dit gerecht zijn rijpe zoete mango’s het best geschikt. Deze maaltijd smaakt goed bij witte of wilde rijst met als bijgerecht een groene salade. Brood en een salade passen hier ook goed bij. Eigenlijk kan je dit gerecht met heel veel bijgerechten combineren omdat kip, gember en mango bijna overal bijpassen. In plaats van kip, kan je ook kalkoenfilets gebruikten. Kalkoen is iets vleziger van structuur dan kip. Hetgeen wat ik leuk vind aan dit gerecht is dat het speciaal is, maar toch helemaal niet ingewikkeld om het te maken. Het is zelfs heel makkelijk om te maken en het kost niet eens zo veel tijd! Ideaal om snel een lekker gerecht op tafel te toveren.

Ingrediënten (4 personen)

• 3 eetlepels olijfolie
• 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
• ¼ theelepel geperste knoflook
• 2 theelepels geraspte gember
• 1 theelepel geraspte nootmuskaat
• 3 eetlepels sojasaus
• ¼ kopje bruine basterdsuiker
• 1 mango in blokjes gesneden
• 2 stukken kipfilets (vanaf de zijkant doormidden gesneden; je hebt dan 4 platte kipfilets)
• Peper en zout naar smaak

Bereiding

Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit hier een paar minuten de gehakte knoflook in. Voeg dan de plakken kipfilets toe en laat de kipfilets in ongeveer 15-20 minuutjes gaarbakken. Draai de kipfilets in de 15-20 minuutjes af en toe om. De kip moet helemaal door en door verhit worden.
Doe ondertussen de mango, de basterdsuiker, geraspte gember, geperste knoflook, nootmuskaat en de sojasaus in kom. Mix alles in de kom door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg de inhoud van de kom bij de kipfilets en laat alles nog 10 minuutjes op zacht vuur sudderen.

Eet smakelijk!