Gember massage olie

Gember massage olie is een lekker ruikende olie. Vind je het lastig om een massageolie met gember erin te vinden? Geen nood, met onze hulp maak je deze zelf!

Gember massage olie is heerlijk voor een romantisch avondje met z’n tweeën. Het ruikt lekker en stimuleert de doorbloeding. Gember massageolie is niet alleen goed voor de romantiek, maar ook voor je spieren. Als je een avondje te fanatiek gesport hebt, masseer dan je spieren met gember massageolie. Gember helpt om pijnlijke en gespannen spieren te doen ontspannen. Ook ontstoken plekken hebben baat bij gember massageolie. Wil je deze gember massageolie een keer proberen? Maak hem dan zelf! Hoe? Lees verder om te leren hoe je gember massageolie maakt.

De spullen die je nodig hebt

Om gember massageolie te maken, heb je een aantal spullen nodig. Je hebt nodig: een glazen kommetje, een bruin glazen flesje en een eetlepel.

Gebruik alleen glazen of metalen spullen om je massageolie te maken. Gebruik dus geen hout of plastic. Hout en plastic kunnen namelijk veel bacteriën absorberen waardoor je nieuwe olie vervuild kan raken.
Potje gember massage olie

Ingrediënten voor je gember massageolie

Deze massageolie is helemaal gemaakt van etherische oliën. Met onderstaande ingrediënten maak je je eigen persoonlijke, speciale massageolie.

6 druppels gemberolie

4 druppels jasmijnolie

2 druppels sinaasappelolie

10 eetlepels dragerolie (bijvoorbeeld olijfolie, kokosolie of amandelolie)

De bereiding

Meng alle etherische oliën met de dragerolie in een glazen kommetje. Giet de massageolie over in een glazen bruin flesje. Schud het flesje elke keer voordat je de massageolie wilt gaan gebruiken.

Bewaartip

Warmte en licht kunnen de samenstelling van etherische oliën veranderen. Om deze reden is het belangrijk om de etherische olie in een donker, glazen potje te gieten. Zet het potje op een donkere, koele plaats. Dit om te voorkomen dat de samenstelling onder invloed van licht en warmte verandert.

Let op!

Houd de gember massageolie altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren. Gebruik de olie niet bij je huisdieren. Overleg eerst met een aromatherapeut of je de gember massageolie mag gebruiken bij kinderen of zwangere vrouwen.