Gember-mosterd voetenbadje

Een gember-mosterd voetenbadje is een goede manier om te ontspannen, met verzorgende gezonde werking. Je ontspant hiermee niet alleen je voeten, maar heel je lichaam!

Je voeten staan in verbinding met alle delen van je lichaam. Reden genoeg om je voeten eens lekker te verwennen met een voetenbadje. Een voetenbadje met gember maakt je voeten schoon en verzorgt ze ook nog eens! De gember en mosterd dringen via de duizenden kleine poriën je huid binnen en gaan van daar uit hun werk doen. Zere of vermoeide voeten hebben erg veel baat bij een voetenbadje met gember en mosterd. Wil je zelf een gemer-mosterd voetenbadje maken? Volg dan onderstaande instructies om er achter te komen wat je moet doen.

Het voetenbadje

Om een voetenbadje te nemen heb je een badje nodig. Een bak of emmer waar je voeten makkelijk in passen is goed! Natuurlijk kan je ook een speciaal voetenbadje uit de winkel gebruiken.
Ingredienten gember-mosterdbad

De ingrediënten voor in het voetenbadje

Een voetenbadje werk pas echt stimulerend en tegelijkertijd ontspannend als je de juiste ingrediënten gebruik. Onderstaande ingrediënten is voor 1 keer een voetenbadje.

1 eetlepels gemberpoeder, of 2 eetlepels geraspte verse gember, of 2 ongeopende zakjes gemberthee

1 tot 2 eetlepels mosterdpoeder, of mosterd uit potje

Warm water (niet te heet)

Instructies hoe je een voetenbad neemt

Een voetenbadje maken is niet moeilijk. Je hoeft alleen een voetenbadje te vullen met genoeg warm water zodat je voeten onder het water zitten. Vervolgens voeg je de gember aan het badje toe. Gebruik je gemberpoeder? Wacht dan even tot het is opgelost. Dan kan de mosterd in het badje. Meng alles nog even door elkaar met je hand en dan kunnen je voeten erin. Laat je voeten 15 minuten weken en ontspannen.

De temperatuur van het water

De temperatuur van het water in het voetenbadje is belangrijk. Mosterd verliest zijn stimulerende werking als het in te warm water terechtkomt en dat is zonde! Gebruik dus warm water en geen heet water. De temperatuur kan je van te voren controleren met je hand. Is het voor je hand niet te heet? Dan is het water voor je voeten goed.

Na het voetenbadje

Als je voeten lang genoeg geweekt hebben, kan je je voeten verder verzorgen door het eelt te verwijderen en je nagels te knippen. Verwijder eelt nooit met een mesje, maar met een eeltvijl. Knip je nagels altijd recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Droog als laatste je voeten goed af. Vergeet de ruimte tussen je tenen niet af te drogen!