Geneesmiddel

In gember zitten veel bestanddelen die gebruikt kunnen worden als geneesmiddel. In de meest oude medische teksten van India en China wordt al beschreven hoe je gember als medicijn kunt gebruiken. Gember als geneesmiddel wordt in die landen al heel lang gebruikt. In europe is de genezende werking nog niet zo bekend. Hieronder bespreken we enkele kwalen waarbij gember een positief effect kan hebben.

Genezende werking gember

Het is de etherische olie die in de gemberwortel zit, die de genezende werking van gember bezit. Deze olie zorgt ervoor dat het lichaam meer witte bloedlichaampjes gaat aanmaken. De witte bloedlichaampjes in het bloed bestrijden de binnengedrongen infecties. Verder heeft gember meerdere werkzame stoffen die ontstekingsremmend werken, deze werken nog beter dan vitamine C!

Gember als geneesmiddel bij kwalen

Om kwalen met gember te verhelpen, is het nodig dat je gember inneemt en dat kan in verschillende vormen. Kijk eens bij gemberthee recepten hoe je een lekkere gemberthee kunt maken, of bij gember gerechten om een lekkere maaltijd met gember te bereiden.

Lees hieronder bij welke kwalen gember een positief effect kan hebben.

Reis- of zeeziekte

Neem een half uur voordat je op reis gaat, 1 gram gedroogde gember of een gember tablet in. Wat je ook kan doen is tijdens uw reis regelmatig op stukjes verse gember kauwen. Je zult merken dat de reis dan prettiger verloopt!

Artritis

Bij artritis zijn de gewrichten meestal pijnlijk en gezwollen. Gember kan helpen om de zwellingen en de pijn te verminderen. Eet elke dag een beetje gember. Massage van de pijnlijke plek met een mix met gemberolie kan ook helpen. Maak een mengsel van: 6 druppels gemberolie, 4 druppels jasmijnolie en 2 druppels sinaasappelolie in een kommetje. Dit mixen moet goed gedaan worden. Masseer met het oliemengsel de pijnlijke plekken.

Verkoudheid

Drink regelmatig gemberthee.

Griep

Het is bekend dat je griep moet ‘uitzweten’. Gember helpt het lichaam zweten waardoor je sneller van je griep af kunt zijn! Gember helpt ook buikkrampen te verminderen en bij de spijsvertering als je iets verkeerds hebt gegeten.

Darmen en winderigheid

Ook hierbij kan gember je helpen. Mensen die vaak last hebben van hun darmen, hebben er baat bij om regelmatig gember te nuttigen.

Hoge bloeddruk

Gember verbetert en stimuleert de bloedcirculatie. Gember ontspant ook de spiertjes van de bloedvaten en dit heb je nou net nodig om de bloedstroom te vergemakkelijken.

Cholesterol

Gemberwortel helpt het slechte cholesterol in je bloed te verminderen. Eet dus elke dag een beetje gember en je zult een sterk en hart behouden!

Pijn

Gember werkt pijnstillend, dus als je ergens in je lichaam pijn hebt, kan het gebruik van gember helpen dit te verlichten.

Atsma

Gember kan je goed helpen wanneer je astma hebt, of wanneer je dergelijke symptomen hebt. Gember werkt slijmoplossend van de keel en de longen.

Migraine

Regelmatig gember eten kan migraine voorkomen. Als je al migraine hebt, kan gember de pijn verlichten.

Zwangerschapsmisselijkheid

Bij vrouwen die (veel) last hebben van misselijkheid tijdens de zwangerschap kan gember op een natuurlijke manier helpen. Hiervoor zijn een aantal producten geschikt. Er bestaan zelfs speciale kauwtabletten voor zwangere vrouwen.

Ook een heerlijk kopje gemberthee kan al verlichting bieden.