Gember met kip, amandelen en broccoli

Serveer deze maaltijd met rijst en je hebt een volwaardig hoofdmaaltijd. De tijd die je kwijt bent om dit gerecht te maken is kort, na ongeveer 15 minuten ben je klaar. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch een lekker, gezond en vers gerecht op tafel wil.

Ingrediënten (4 personen)

Gember met kip, amandelen en broccoli
3 kipfilets, in kleine stukjes gesneden

1 hele broccoli, de roosjes van de steel afgehaald

150 gram gepelde amandelen

300 gram gele rijst

3 theelepels maïzena (voor over de kip)

2 theelepels maïzena en 2 eetlepels water

1 ½ theelepel vers geraspte gember

1 teentje knoflook, geperst

2 eetlepels droge sherry

1 eetlepel sojasaus

½ theelepel zout

1 theelepel suiker

Olie om in te bakken

Voorbereiding

Doe de gesneden kipfilets in een kom, strooi hier de maïzena en het zout overheen. Meng alles goed door elkaar. Mak een papje van de maïzena en het water. Begin alvast met de broccoli te stomen (10 minuutjes) en de rijst volgens de verpakking te koken.

Bereiding

Verhit een beetje olie in een wol of grote koekenpan. Als de olie heet is, verhit hier dan de amandelen in. Bak de amandelen net zo lang totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen. Haal de amandelen dan uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze dan apart. Dan kunnen de gember en de knoflook in de pan. Roerbak deze een minuut en voeg dan de kipstukjes toe. Doe dit in kleine porties per keer! Als alle kip in de wok is, en het vlees wit gekleurd is, voeg er dan de sherry, suiker en de sojasaus toe. Roer alles een beetje door elkaar en voeg dan het maïzenapapje toe aan het gerecht. Schep alles om tot de saus is ingekookt. Voeg als laatste de broccoli en de amandelen toe. Serveer de gele rijst over 4 kommen en leg hier de kip met amandelen broccoli op. Dien het gerecht meteen op.